Hlavní obsah

Pozitivní muž se bez roušky pohyboval mezi lidmi. Hrozí mu tři roky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov

Až tříleté vězení hrozí 43letému muži z Vlašimi, kterého policie obvinila z šíření nakažlivé nemoci. Podle vyšetřovatelů nezůstal v izolaci a pohyboval se bez ochrany dýchacích cest mezi lidmi, ačkoliv byl pozitivní na koronavirus. Ohrozil tak například mimo jiné hasiče zasahující při požáru jeho domu a policisty, kteří ho později zastavili při silniční kontrole.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

O případu v úterý informovala mluvčí policie Barbora Schneeweissová. Podle vyšetřovatelů byl podezřelý muž loni v listopadu u požáru svého rodinného domu, přestože měl být v izolaci na jiném místě.

„Tímto jednáním mohl z nedbalosti nakazit zasahující složky integrovaného záchranného systému, konkrétně 68 hasičů, šest policistů a dva zdravotníky, kteří na místě události zasahovali a pomáhali,” uvedla mluvčí.

Falešný certifikát za sedm tisíc. Policie stíhá pracovnice očkovacího centra

Krimi

Pár dní nato řídil tentýž muž osobní auto s dvěma dalšími cestujícími.

„Při této jízdě byl zastaven a kontrolován policisty z Vlašimi. „Policistům, kteří ho zastavili, neřekl, že byl pozitivně testován, a při jednání s nimi neměl zakrytý nos a ústa,” zmínila mluvčí.

„Frustráti si to natáčejí.“ Začalo vyšetřování útoků na osobnosti boje s covidem

Krimi

Podle kriminalistů muž vystavil své dva spolucestující nebezpečí nákazy a rovněž před tím několik desítek pracovníků složek integrovaného záchranného systému.

„V případě prokázání viny a odsouzení tak může 43letý muž skončit až na tři roky ve vězení,” dodala mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Související články

Cizineckou policii očkování cizinců nezajímá

Očkování cizinců proti covidu na našem území cizinecká policie neřeší. Nevede ani statistiky očkovanosti u lidí přijíždějících do Česka. Podle mluvčí cizinecké...

Výběr článků

Načítám