Hlavní obsah

Požár zničil továrnu v Plzni, do vzduchu uniklo nepatrné množství škodlivých látek

– Plzeň • Aktualizováno
Právo, zaš

Požár doprovázený vysokým dýmem ve čtvrtek zničil halu a administrativní budovu firmy Varia Plus v Plzni-Liticích. Na místě zasahovalo dvanáct hasičských jednotek a asi 120 hasičů. V Liticích hasiči naměřili nepatrné množství škodlivých látek ve vzduchu. Požár si nevyžádal žádné vážné zraněné.

V Plzni hořel sklad výčepní technikyVideo: Jan Švábek, Právo

 
Článek

„Hala se zbortila vlivem sálavého tepla a vysokých teplot, zasaženo je i horní patro přilehlé administrativní budovy. Oheň máme pod kontrolou,“ řekl Právu operační důstojník Aleš Bucifal. Příčina vzniku ohně se vyšetřuje.

Hydrantová síť nestíhala pokrýt obrovské množství odběru vody, hasiči proto doplňovali vodu z Litické přehrady, kde zřídili dvě čerpací stanoviště.

Požár si nevyžádal vážné zranění. „Došlo k fyzickému kolapsu zasahujícího hasiče vlivem horka. Ošetřila ho záchranná služba a už je zpět u své jednotky,“ uvedl dále Bucifal.

Foto: Jan Švábek, Právo

Hustý dým je vidět na kilometry daleko.

Hasiči ve spolupráci s městskou policií varovali obyvatele okolních obcí. Na místo večer přijela i chemická laboratoř z Třemošné, která monitoruje ovzduší. „Je ve spojení se starosty obcí. V případě nebezpečí budeme obyvatele ihned varovat,“ dodal Bucifal.

Ve vzduchu se naměřilo jen nepatrné množství  škodlivých látek a pouze v Liticích v blízkosti požáru.

Dým byl vidět na kilometry daleko. Požár se stal doslova atrakcí pro projíždějící řidiče, kteří v místě zastavovali a pořizovali fotky nebo videa. Během chvíle na silnici stály desítky aut. Rozehnali je až strážníci, protože řidiči blokovali dopravu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám