Hlavní obsah

Požár v kuchyni zahalil celý dům ve Vsetíně dýmem, obyvatele evakuovali

Právo, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Rozsáhlý dým z přízemního bytu vyhnal v noci na pondělí na ulici patnáct obyvatel bytového domu ve Vsetíně.

Foto: HZS Zlínského kraje

Nájemníci bytového domu nevyužili možnosti náhradního ubytování a po několika hodinách se mohli do svých bytů vrátit.

Článek

Hasiči krátce po půlnoci vyjížděli k požáru kuchyně v jednom z bytů v místní části Rokytnice. Na místě nakonec zasahovalo šest jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů.

Na Pražském okruhu hořelo nákladní auto převážející trhaviny

Krimi

„Plameny se podařilo majiteli bytu uhasit před příjezdem jednotek. Stupačkami však došlo k jeho šíření také do vyšších pater, kde mimo rozvody poškodil i sociální zařízení dalších bytů. Mimo nebezpečí se včas evakuovalo patnáct lidí,“ uvedl Pavel Řezníček z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.

Dva lidé se při požáru nadýchali zplodin hoření a skončili v péči záchranářů. „Do nemocnice byl odvezen pouze majitel zasaženého bytu,“ podotkl Řezníček. Při likvidaci všech ohnisek hasiči vypnuli plyn a pomocí přetlakové ventilace odvětrali byty.

V Pardubicích hořela od středy skládka nábytku, zapálit ji mohl sluneční paprsek

Krimi

Na místo záchranáři zavolali i zástupce města kvůli zabezpečení náhradního ubytování pro nájemníky bytů. „To nakonec podle informací od velitele zásahu využito nebylo,“ dodal Řezníček s tím, že hasiči zásah ukončili tři hodiny od svého příjezdu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám