Hlavní obsah

Požár u D1 se nedaří uhasit, nakladač odváží hořící pneumatiky do jámy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov
Aktualizováno

Několik hasičských jednotek stále likviduje požár u Ostředku na Benešovsku, kde od středečního odpoledne hoří pneumatiky v hale u dálnice D1. Dál platí vyhlášený třetí stupeň požárního poplachu, zasahující hasiči se již několikrát vyměnili. Škoda je odhadována na několik desítek miliónů korun.

Požár na BenešovskuVideo: Novinky

 
Článek

Podle mluvčí středočeské záchranné služby Petry Effenbergerové se při požáru nikdo nezranil.

Hasičům při akci asistuje také těžký kolový nakladač ze Zbirohu, který hořící hromady pneumatik rozhrnuje. V areálu je silážní jáma, kterou hasiči napustili vodou. Do ní nakladač hořící pneumatiky sváží.

„Na místě máme 44 kusů všemožné techniky, dojely i další posily se speciální technikou a těžkou technikou ze záchranného útvaru Jihlava a Hlučín. Od začátku se u požáru vystřídalo již 34 jednotek a 66 kusů techniky,” uvedl ve čtvrtek ráno mluvčí hasičů Ladislav Holomčík.

Kolem desáté hodiny doplnil, že velitel zásahu odvolal dobrovolné jednotky a na místě zůstaly jen profesionální. „Byla nahlášena lokalizace, ale zásah pokračuje. Přijel vyšetřovatel a odborníci z Technického ústavu požární ochrany,” konstatoval Holomčík.

Požár u D1Video: pro Novinky.cz Marek Rybníček

Postižená hala má železobetonovou konstrukci, podle Holomčíka bude po požáru zřejmě nutná její demolice. V noci objekt poprvé viděl statik, jeho rozhodnutí ale hasiči zatím nemají.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám