Hlavní obsah

Požár trávy zastavil dopravu na koridoru Praha-Ostrava, hořelo na 17 kilometrech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín
Aktualizováno

Požár trávy na Novojičínsku zastavil v pondělí odpoledne na zhruba tři hodiny dopravu na hlavním železničním koridoru z Prahy do Ostravy a dál do Polska. Suchý porost začal hořet na dvou místech pravděpodobně od jiskry, která vyšlehla při průjezdu vlaku. Požár měl několik ohnisek v rozpětí 17 kilometrů, nikdo nebyl zraněn a škody jsou jen minimální.

Požár trávy zastavil dopravu na koridoru Praha-Ostrava, hořelo na 17 kilometrech

 
Článek

S ohněm bojovalo patnáct hasičských jednotek. Jak sdělil mluvčí hasičů Daniel Kozák, příčinou požáru je závada na brzdovém systému projíždějícího vlaku.

„Po celou dobu zásahu byl zcela zastaven provoz na železniční trati a bylo vypnuta elektřina v trolejovém vedení. Hasiči v těžko přístupném terénu využili také čtyřkolku s vysokotlakým hasicím zařízením a vodní nádrží o objemu 250 litrů,“ uvedl Kozák.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár suchého porostu kolem hlavního vlakového koridoru mezi Prahou a Ostravou narušil v pondělí odpoledne vlakový provoz.

V Hladkých Životicích se hasičům podařilo uchránit dva domy, ke kterým se plameny suchou trávou šířily. Všechny jednotky pak byly dle potřeby přesouvány na jednotlivá ohniska podél celého zasaženého úseku.

„Voda byla k jednotlivým úsekům zásahu dopravována kyvadlově cisternami, v některých oblastech hasiči využili plovoucí čerpadla a přírodní zdroje,“ dodal mluvčí.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Vlaky nabíraly kvůli požáru na Novojičínsku desítky minut zpoždění

Kvůli požáru nabíraly vlaky zpoždění, například České dráhy evidovaly několik desítek dotčených spojů. Mluvčí společnosti Petr Šťáhlavský řekl, že některé spoje byly i zcela odřeknuty.

Reklama

Výběr článků

Načítám