Hlavní obsah

Požár seníku ohrozil obyvatele bytovek v Koryčanech i obilné silo Agrofertu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koryčany

Rozsáhlý požár skladu sena likvidovalo v úterý několik hodin čtrnáct jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů v Koryčanech na Kroměřížsku. Oheň mohl v případě svého rozšíření ohrožovat nejen sousední zahrádky a bytové domy, ale i silo firmy Navos, která patří do holdingu Agrofert.

Hasiči likvidovali požár seníku v KoryčanechVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

Při hašení požáru se zranili dva dobrovolní hasiči. Předběžná škoda dosáhla 4,8 milionu korun. Hasičům se podařilo uchránit majetek za další čtyři miliony.

Plameny zlikvidovaly zásoby balíků sena a slámy v hale o velikosti padesát krát patnáct metrů. Desítkám hasičů pomáhala i místní radnice. Vedení města záchranářům zajišťovalo dostatek tekutin i stravy při náročném zásahu.

„Na místo požáru přijel i nakladač majitele, který slámu vyvážel na volnou plochu a hasiči ji začali prolévat vodou,“ podotkl mluvčí hasičů Roman Žemlička.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Hasiči likvidují požár seníku v Koryčanech. Hned v jeho blízkosti se nachází silo s obilím, které patří firmě Navos skupiny Agrofert.

Sousedé měli strach

Obyvatelé sousedních domů měli strach, zda se oheň nerozšíří i na jejich bytové domy.

„Hala byla navezená balíky sena a slámy úplně po střechu. Ráno to vypadalo hrozně. Máme v zahrádce blízko skladu v kotci psa, měli jsme strach i o něj. Rychle jsem pro něj běžel. Bylo to, jako kdyby někdo střílel petardy. Měli jsme strach, aby se oheň nerozšířil k nám, v tom suchu. Bylo štěstí, že nefoukal vítr. A taky měl štěstí pan Babiš, že se mu nevznítilo silo se sušícím se obilím, které je hned vedle,“ sdělil Právu jeden ze svědků Kamil Novák.

Koncern Agrofert je uložen ve svěřenských fondech premiéra Andreje Babiše (ANO).

Reklama

Výběr článků

Načítám