Hlavní obsah

Požár bytu v Jičíně: čtrnáctiletou dívku se podařilo oživit, starší žena zemřela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jičín

Čtrnáctiletou dívku a 81letou ženu resuscitovali v pondělí odpoledne záchranáři po požáru domu v Jičíně. Seniorku se oživit nepodařilo, dívku převezl vrtulník do nemocnice v Praze.

Foto: HZS

Ilustrační foto

Článek

Hasiči zamířili k požáru bytu ve druhém patře ve Školní ulici před pátou hodinou odpoledne. Ženu a dívku vynesli z hořícího bytu ven, kde si péči o ně převzali záchranáři.

Při požáru domu v Hukvaldech našli hasiči mrtvého člověka

Krimi

„Od počátku byl jejich stav vážný a obě musely být našimi posádkami ihned resuscitovány. Zasahujícím zdravotníkům se v průběhu rozšířené resuscitace podařilo obnovit srdeční činnost 14leté dívky,“ uvedl mluvčí záchranářů Ivo Novák.

Dívku následně přepravil vrtulník do nemocnice v Praze. V době předání byl její stav vážný, ale stabilizovaný. Resuscitace 81leté ženy byla neúspěšná a pacientka podlehla těžkým zraněním.

Požár zničil na Brněnsku rodinný dům

Krimi

„Na objasnění příčiny požáru spolupracují hasičští vyšetřovatelé s kriminalisty Policie ČR. Škoda byla předběžně vyčíslena na 400 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi jeden milion korun,“ shrnula mluvčí hasičů Martina Götzová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám