Hlavní obsah

Povodně mají již 14 obětí, záchranáři našli utonulého muže

– Žďár nad Sázavou • Aktualizováno
Právo, Novinky, ČTK, Petra Konečná, Ivan Lidmila

Záchranáři v pátek našli již čtrnáctou oběť záplav. Jde o 53letého muže z obce Bory na Žďársku. Po prudkých přívalových deštích odjel ve středu v noci na kontrolu rozvodněného rybníku a již se nevrátil zpět. O nálezu těla informovala mluvčí žďárské policie Petra Šmídová.

Foto: ČTK

Opuštěný motocykl u Manova rybníka v blízkosti obce Bory na Žďársku, kde potápěči našli 3. července kolem poledne tělo utopeného muže.

Článek

Potápěči našli tělo kolem poledne ve výpusti Manova rybníku v blízkosti obce Bory. Totožnost muže potvrdil Právu starosta obce Josef Březka.

Třiapadesátiletý muž ve středečních nočních hodinách odešel na kontrolu rybníku, který patřil mezi místa s nejvyšším stupněm povodňové aktivity. Toto počínání se mu zřejmě stalo osudným.

Ve 23:10 oznámil syn pohřešovaného, že jeho otec se nevrátil od rozvodněné vodní plochy. Na hrázi rybníka našel pouze otcův motocykl. Mluvčí policie Petra Šmídová sdělila, že bylo bezprostředně poté zahájeno pátraní, do kterého se zapojili profesionální hasiči s člunem, ale taktéž i dobrovolní hasiči a policisté. Ti jeho tělo v pátek skutečně nalezli.

"Při kontrole stavidla zřejmě nešťastnou náhodou spadl do vody a uvízl ve výpusti," řekl starosta.

V důsledku záplav tak již zemřelo 14 lidí. Devět z nich na Novojičínsku. Další dva na Přerovsku a ve Valašském Meziříčí, dva na Jesenicku. Osm osob utonulo, ostatní zemřeli na následy zdravotních problémů nebo pozdní zásah lékařské péče. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám