Hlavní obsah

Poullainová vyvázla z nehody s podmínkou

Právo, Novinky, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Chantal Poullainová vyvázla s ročním trestem podmíněně odloženým na 16 měsíců z loňské autonehody, při které vážně zranila pár mladých lidí. Ve čtvrtek o tom rozhodl Okresní soud v Olomouci. Soudce Petr Bednář se tak ztotožnil s návrhem státního zástupce. Navíc herečce zakázal na 20 měsíců usednout za volant.

Foto: Roman Smetka
Článek

Herečka si ponechala stejně jako druhá strana lhůtu na rozmyšlenou. Její obhájce Michael Buchlovský totiž požadoval, aby soud její stíhání podmínečně zastavil.

"Nebylo možné podmínečné zastavení s ohledem na těžkou újmu na zdraví a vzhledem k prevenci. Navíc porušení silničního zákona bylo velmi výrazné," uvedl v odůvodnění samosoudce Bednář.

Poullainová se k verdiktu nechtěla vyjadřovat s tím, že jí nepřísluší jej komentovat. Uvedla ale, že až do smrti jí budou trápit výčitky. "Člověk sice nikdy neví, co se může stát, ale garantuji, že mně už se nic podobného nepřihodí," řekla po vyhlášení rozsudku.

Znalec stopy léku nenašel

Soudce nakonec vůbec nebral v úvahu znalecký posudek, který vyvrátil tvrzení Poullainové, že před jízdou nepila alkohol. Znalec Petr Ondra totiž nenašel žádné stopy po léku proti kašli, který měla herečka požít čtyři hodiny před nehodou.

"Přiznávám svoji chybu, že jsem jela rychle. Ale odmítám, že bych před jízdou pila alkohol," řekla na závěr soudu.

Poullainová havarovala se svým vozem Ford Galaxy loni 14. července. Podle obžaloby vjela u Olomouce na kruhový objezd nepovolenou rychlostí a z boku narazila do vozidla Renault Clio. V krvi měla podle výsledků testů přibližně 0,3 promile alkoholu, ovšem odmítla, že by před jízdou pila alkohol. [celá zpráva]

Zraněné finančně odškodnila

Třiadvacetiletý mladík se od té doby léčí se zlomenou pánví. Lékaři odhadli, že se plně uzdraví až za rok a půl od nehody. Jeho o rok starší přítelkyně, která seděla za volantem, zase utrpěla vážná poranění jater a žeber.

Poullainová se několik měsíců po nehodě se zraněnými dohodla na odškodnění. Jeho výši však ani jedna strana nesdělila. Podle odhadů se však jednalo o částku kolem půl miliónu korun.

Herečka je obžalovaná z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti, za což jí hrozí pětileté vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám