Hlavní obsah

Postrach ostravských podnikatelů skončil v cele

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Případ střelby v ostravské Stodolní ulici z posledního červencového pátku již severomoravští kriminalisté vyšetřili. V cele předběžného zadržení skončil pětadvacetiletý podnikatel, kterého policie podezírá nejen z toho, že ve Stodolní ulici střílel na třiatřicetiletého muže, ale také z dalších zločinů, mimo jiné násilného převzetí jedné z ostravských restaurací.

Článek

Střelba se ve Stodolní ulici nedaleko baru Desperado ozvala 25. července o půl osmé večer. Pachatel poté nasedl do vozidla značky Audi a z místa činu ujel. Muž z Olomouce byl postřelen do levého ramene a skončil v nemocnici. Po ošetření byl propuštěn domů, protože zranění nebylo příliš vážné.

Po střelci policie pátrala tři týdny a na prověřování případu vyčlenila maximum prostředků. Vyšetřování komplikoval strach postřeleného a svědků, kteří měli obavu proti střelci vypovídat.

"Je to člověk, ze kterého měli všichni strach,“ řekl kriminalista Pavel Tvrdý. Dodal, že při vyšetřování mimo jiné vyšlo najevo, že před časem přinutil se zbraní v ruce majitele jedné z ostravských restaurací, aby na něj převedl majetkový podíl k podniku. Nyní je tedy obviněn jak z pokusu o vážné ublížení na zdraví, tak i z vydírání, výtržnictví a nedovoleného ozbrojování.

Motiv činu zůstává nejasný

Motiv střelby z konce července policie nyní zjišťuje a není vyloučeno, že případ bude překvalifikován na pokus o vraždu. Postřelený kriminalistům nic konkrétnějšího neřekl, obviněný mladík svoji vinu tvrdošíjně popírá.

"Máme více verzí. Jednou z nich je i ta, že se střelec a oběť nemuseli ani znát a pouze každý zastupovali jinou podnikatelskou skupinu,“ řekl kriminalista Alex Michálek. "Je například možné, že jeden druhému dlužil nějaké peníze,“ dodal Tvrdý.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám