Hlavní obsah

Postrach hospod počká na vhodný okamžik a obsluze sebere číšnický flek

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Postrachem českých hospodských a číšníků se stal 40letý Marcel Navrátil z Olomoucka, který od prosince loňského roku krade číšnické fleky. Navíc si vybírá provozovny, kde musí při vstupu předkládat občanský průkaz, policisté proto znají jeho totožnost.

Foto: Policie ČR

Hledaný Marcel Navrátil

Článek

Hledaný muž si při svých návštěvách vybírá noční podniky na území celé ČR, a to jak hospody, tak herny a kasina. Neodradí ho ani kontrola dokladů při vstupu.

„Zpočátku se chová jako běžný host, který v provozovnách mnohdy stráví i několik hodin. Vždy se posadí do blízkosti baru tak, aby měl přehled, kam personál „kasírtašku“ schovává,“ popsal průběh krádeže mluvčí policie Tomáš Hulan.

Muž následně vyčká vhodného okamžiku, kdy se obsluha vzdálí a peněženku s tržbou odcizí. Samozřejmě vždy odchází i bez zaplacení útraty.

Foto: Policie ČR

Kriminalisté dosud zdokumentovali osm takových případů s celkovou škodou 160 tisíc korun, ale zároveň nevylučují, že okradených bude víc. Poslední dva případy jsou z Prahy, jinak muž kradl také v Pardubicích nebo v Jičíně.

„Policisté se touto cestou obrací na další případné osoby, poškozené stejným nebo podobným způsobem, aby se jim přihlásili, a zároveň prosí širokou veřejnost o pomoc při pátrání,“ uzavřel Hulan a dodal, že informace je možné telefonovat na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám