Hlavní obsah

Poslední prázdninový víkend byl na silnicích jedním z nejklidnějších

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Provoz na českých silnicích o víkendu zhoustl. Lidé se poslední prázdninový víkend vraceli z dovolených. Policisté se na tyto dva dny zaměřili, na silnicích během soboty a neděle zemřelo pět lidí, což je nejméně za posledních deset let. Loni měl tentýž víkend 13 obětí. Většina nehod navíc s návratem z dovolených nesouvisela.

Článek

Hustý provoz trval například v Praze ještě v pondělí. Zcela ucpaná byla Jižní spojka a většina příjezdových cest do hlavního města. Stav se ale od prázdninových pondělků lišil jen málo. V poledne už byly hlavní komunikace na stupni číslo dva.

"Vliv na provoz nyní mají spíše nehody či uzávěrky, než třeba to, že se lidé vrací z prázdnin," řekl Novinkám dispečer pražské dopravní policie. Podle jeho informací jezdí lidé do hlavního města i z něj průběžně. Větší nápor by mohl být jen v pondělí odpoledne. To vyjedou ti, co návrat nechali na poslední chvíli.

Policisté chystají další speciální akce i na úterý, kdy žákům a studentům začíná nový školní rok. Budou se soustředit především na bezpečnost v okolí přechodů pro chodce a škol.

O letošních prázdninách zemřelo na silnicích celkem 140 lidí. V posledních třech letech přitom počet nikdy neklesl pod 200.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám