Hlavní obsah

Posádka osobáku nepřežila srážku s autobusem

Novinky, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Dva starší manželé zemřeli v úterý při tragické srážce u obce Česká na Brněnsku, při níž se jejich wartburg srazil s linkovým autobusem, který jel na trase Moravská Třebová - Brno. Cestujícím v autobuse se nic nestalo.

Foto: Policie ČR

Muž, který hází odpadkový koš na muže, kterému ukradl mobilní telefon.

Článek

"Řidič jel s wartburgem po 11. hodině od Lipůvky na Českou a jeho auto se mu nečekaně rozkmitalo. Nebyl schopen ho udržet v přímém směru, vjel do protisměru a srazil se s autobusem," upřesnila Věra Uhrová z policejního ředitelství pro Brno - venkov.

Na místě zasahovali hasiči, kteří se snažili zraněnou posádku vyprostit, ale 72letému muži a jeho o 10 let mladší manželce již nebylo pomoci.

"Co bylo příčinou nehody, zatím nevíme. Auto bude zkoumat expert, který by měl říct, zda nemělo technickou závadu," dodala Uhrová.

Zablokovaná silnice

Doprava byla kvůli havárii odkloněna na Kuřim a provoz řídily policejní hlídky, protože silnice, která tvoří hlavní tah mezi Brnem a Svitavami, byla na dvě hodiny uzavřená. Navíc ji zablokovaly další auta, která vytvořila kolonu dlouhou několik set metrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám