Hlavní obsah

Poryv větru odhodil auto pod náklaďák, řidič zemřel

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kobylí
Aktualizováno

Pravděpodobně náhlý a velmi silný poryv větru může za tragickou dopravní nehodou, která se odehrála v úterý odpoledne u Kobylí na Břeclavsku. Řidič osobního auta Renault Scénic zahynul poté, co se jeho vůz na přehledném místě čelně srazil s protijedoucím nákladním autem.

Foto: Milan Vojtek , Právo

Aby Renault vytáhli zpod nákladního vozu a dostali z něj tělo oběti, museli hasiči vrak zcela rozstříhat.

Článek

Přesto, že se místo střetu nachází na přehledném úseku silnice s dobrými rozhledovými poměry, řidič Renaultu vybočil do protisměru těsně před protijedoucím nákladním autem. Šofér tatrovky už neměl žádnou možnost střetu zabránit. Kolize se udála tak náhle, že na silnici nebyly ani stopy po případném brzdění auta.

"Čtyřiapadesátiletý řidič renaultu utrpěl natolik závažná zranění, že na místě zemřel. Jeho vůz zůstal po střetu zaklíněn pod tatrou a nebylo jej možné ani hned vyprostit,“ řekla mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová.

"Stalo se to těsně přede mnou. Renault najednou vybočil a vletěl přímo do mého auta. Neměl jsem možnost reagovat,“ řekl řidič tatry.

Situaci podle něj nejspíše nezapříčinila nepozornost při řízení či momentální indispozice řidiče, ale náhlý a prudký poryv bočního větru, který vytlačil auto do protisměru.

Stejný vítr komplikoval i zásah policie a hasičů a jeho možný vliv na nehodu připouští i policisté. Přesnou příčinu střetu ale určí teprve šetření, které na místě nehody začalo při úplné uzavírce provozu.

Reklama

Výběr článků

Načítám