Hlavní obsah

Pořadatelé libereckého šampionátu musí meteorologům zaplatit půl miliónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec
Aktualizováno

Okresní soud v Liberci rozhodl, že organizátoři mistrovství světa v lyžování musí zaplatit Českému hydrometeorologickému ústavu (ČHMÚ) 500 000 korun. Peníze jim dluží za předpovědi počasí, které úřad každý den poskytoval. Jde už o třetí rozsudek v neprospěch organizátorů.

Foto: Barbora Silná , Právo

Liberecký šampionát skončil s dluhy 108 miliónů korun.

Článek

Meteorologové aktuální předpovědi dodávali každý den od tří hodin ráno. Pořadatelé podle toho věděli, zda bude pršet, sněžit a mohli podle toho trať upravit.

Žalovaná strana se hájila tím, že meteorologové nesplnili vše, co si u nich pořadatelé objednali, soud ale námitky neuznal.

Zda ČHMÚ peníze dostane, ale není jisté. Rozsudek zatím není pravomocný, organizátor mistrovství navíc skončil s dluhem 108 miliónů korun a za nezaplacené faktury se na něj žaloby jen hrnou. Žalob je podáno celkem 17.

U soudů už uspěly dvě firmy - plzeňská Daruma a liberecké železářství Hlaveš. O největší částku, celkem 8,75 miliónu korun, se soudí Technická univerzita v Liberci. Organizační výbor jí dluží za pronájem vysokoškolských kolejí a menzy.

Reklama

Výběr článků

Načítám