Hlavní obsah

Popeláři vysypali do lisu kontejner i s mužem

Nový Jičín
Aktualizováno

Lis popelářského auta přimáčkl v pondělí na Novojičínsku 50letého muže, který se nacházel ve vysypávaném kontejneru na odpadky. Muž skončil v kritickém stavu v nemocnici a odpoledne zemřel.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Místo události v Kopřivnici

Článek

Záchranáři a hasiči vyjeli do Kopřivnice před sedmou hodinou ráno. „Podle sdělení na tísňové lince mělo dojít k vyklopení postiženého z kontejneru, v němž se nacházel, do popelářského vozu a následnému přimáčknutí lisem ve vnitřním prostoru speciálního automobilu,“ informoval mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

„Hasiči zraněného muže během několika minut opatrně vyprostili podle instrukcí týmu záchranné služby, kterému pak muže předali do ošetřování,” sdělil mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Místo události v Kopřivnici

Zraněný muž byl podle záchranářů v době příjezdu při vědomí, jeho stav se ale zhoršoval. Lékař u něj zjistil vážné poranění pánve, páteře a šok.

„Posádka podala léky tlumící bolest, postiženého pak museli vyprostit hasiči. Pacientovi byly zajištěny žilní vstupy, záchranáři jej uvedli do umělého spánku, zajistili jeho dýchací cesty a umělou plicní ventilaci,“ vysvětlil Humpl.

V kritickém stavu byl zraněný předán do Fakultní nemocnice v Ostravě. Podle jejího mluvčího Tomáše Oborného krátce po převozu zemřel.

Co dělal muž v popelnici, zjišťují policisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám