Hlavní obsah

Policisté zastavili na dálnici rychlého řidiče. Vypil jsem dva litry vodky, řekl

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Jel opilý a rychle. Když policisté ve čtvrtek odpoledne 45letého řidiče jedoucího autem po dálnici D46 z Brna na Prostějovsku zastavili, přiznal, že předchozí noc vypil dva litry vodky. Právo o tom v pátek informoval policejní mluvčí František Kořínek.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté se podle něj začali o řidiče zajímat, když na 14. kilometru ve směru od Vyškova, v úseku s nejvyšší povolenou rychlostí jízdy 130 km/h, změřili před 16. hodinou projíždějícímu Volkswagenu rychlost 151 kilometrů v hodině.

Kličkující kamion na D1 vyděsil řidičku auta, šofér měl přes dvě promile

Krimi

„U obce Žešov policisté svedli pětačtyřicetiletého řidiče mimo dálnici a provedli jeho kontrolu. U již na první pohled ovlivněného řidiče provedenými dechovými zkouškami změřili hodnotu 1,47 promile alkoholu,“ uvedl Kořínek.

Sedmnáctiletý opilý motorkář havaroval. Helmu neměl řidič ani spolujezdec

Krimi

Muž podle něj s hodnotami souhlasil a přiznal vypití dvou litrů vodky během předchozí noci. „Dále policistům uvedl, že se ve svém stavu vydal z Brna do Ostravy. Kdy z místa bydliště vyrazil, si však nepamatoval,“ konstatoval mluvčí.

Na místě policisté muži zakázali další jízdu a zadrželi jeho řidičský průkaz. „Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodal Kořínek. Řidiči hrozí až rok vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám