Hlavní obsah

Policisté zadrželi odsouzeného šéfa vytunelované záložny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ve čtvrtek večer zadrželi policisté při silniční kontrole šestačtyřicetiletého Petra Bubeníčka. Městský soud v Praze na bývalého generálního ředitele vytunelované První pražské družstevní záložny vydal zatykač, protože byl odsouzen pro podvod na devět let, ale dlouhodobě se vyhýbal nástupu do vězení. Osudným se mu stala jízda velkou rychlostí, kvůli které ho zastavila policejní hlídka. V pátek dopoledne byl převezen do věznice na pražské Pankráci.

Článek

Šestačtyřicetiletého Petra Bubeníčka zastavili policisté ve čtvrtek v půl deváté večer na ulici 5. května v Praze 4, kde překročil povolenou rychlost. "

Při kontrole předložil doklady znějící na cizí jméno a mimo osobní doklady vytáhl i služební průkaz pracovníka mezirezortní protidrogové komise a průkaz agenta BIS. Protože ale o pravosti dokladů policisté pochybovali kvůli jejich provedení a zabarvení, vyzvali řidiče, aby je následoval na služebnu. Jenže řidič začal z místa kontroly ujíždět, uvedl mluvčí pražské policie Ladislav Bernášek.

Policisté ujíždějícího muže pronásledovali až do Humpolecké ulice, kde zaparkoval a začal utíkat. Jeden z policistů ho pronásledoval a několikrát muže podle zákona vyzval, aby zanechal svého jednání.

"Výzvy byly marné a tak po několika uběhnutých metrech použil policista proti řidiči hmaty a chvaty, kterými ho zadržel a následně mu přiložil služební pouta a muže zadržel," popsal sled událostí Bernášek.

Všechny doklady byly padělané

Několik minut po zadržení se Bubeníček začal jak fyzicky, tak psychicky hroutit. Policisté mu poskytli první pomoc a přivolali záchrannou službu. Ta jej převezla do nemocnice k vyšetření, kde ho policisté střežili.

Mezitím policisté zjistili, že se jedná právě o Bubeníčka, který byl v minulosti odsouzen pro trestný čin podvodu na klientech vytunelované První pražské družstevní záložny, kde škoda dosáhla několika set miliónů korun. Bubeníček se devítiletému trestu vyhýbal již několik let.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám