Hlavní obsah

Policisté v Uherském Hradišti zadrželi hledaného zločince z Itálie

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodně hledaného cizince, který byl odsouzen k šesti letům vězení, zadrželi před několika dny policisté v Uherském Hradišti. Evropský zatýkací rozkaz na jednapadesátiletého muže vydaly justiční orgány Itálie. V neděli o tom informovala mluvčí policejního prezidia Hana Rubášová.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Ilustrační foto

Článek

Hledaného, který se v ČR skrýval nějakou dobu, zadrželi policisté z odboru cizinecké policie krajského policejního ředitelství ve Zlíně ve spolupráci s policisty z odboru pátrání úřadu služby kriminální policie a vyšetřování policejního prezidia.

„Zadržený muž byl zákrokem policistů velmi překvapen, protože se při svém ukrývání spoléhal i na falešnou identitu, na kterou měl i padělané doklady, kterými se prokazoval,“ uvedla Rubášová.

„K ověření totožnosti muž předložil doklady, u kterých policisté pojali důvodné podezření, že to jsou padělky, což se po odborném posouzení policisty z oddělení dokladů a specializovaných činností potvrdilo. Oba doklady, jak identifikační karta, tak řidičský průkaz, měly podobenku zadrženého cizince, ovšem personalizace byly na jinou osobu,“ informovala krajská policejní mluvčí ve Zlíně Lenka Javorková.

Policisté podle ní cizinci sdělili podezření ze spáchání trestného činu padělání a pozměnění veřejné listiny. „Okresní soud v Uherském Hradišti rozhodl trestním příkazem o soudním vyhoštění cizince na třicet šest měsíců a propadnutí padělaných dokladů,“ konstatovala Javorková.

Krajský soud v Brně uvalil na cizince předběžnou vydávací vazbu. „V současné době probíhají úkony spojené s vydáním zadrženého muže vyžadujícímu státu. Italská policie vyjádřila poděkování za rychlou a efektivní spolupráci,” dodala Rubášová.

„V předávací vazbě vyčkává muž na předání do Itálie, kde je podezřelý z podvodů,“ doplnila Javorková.

Reklama

Výběr článků

Načítám