Hlavní obsah

Policisté v Praze zachraňovali dítě ze zabouchnutého auta

Novinky, jap

Dítě ze zavřeného osobního automobilu zachraňovali ve středu odpoledne pražští policisté ve Stodůlkách. Dítě zůstalo uvnitř vozu poté, co si řidička omylem zabouchla dveře.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté vyprošťovali dítě zabouchnuté v autěVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Žena podle informací z místa uklízela věci do auta, přičemž batole usadila do autosedačky dovnitř vozu. Uvnitř vozu zůstaly také klíčky. Žena si pak omylem zabouchla dveře a dítě zůstalo uvnitř.

„Maminka, respektive řidička, proto okamžitě informovala policii. Na místo tak vyrazily nejen policejní hlídky, ale také hasiči,” uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Policisté z vinohradského oddělení hlídkové služby po souhlasu od maminky dítěte rozbili teleskopickým obuškem boční okénko vozu a dítě vytáhli ven. Nemělo žádná viditelná zranění, ani nejevilo známky přehřátí.

„Pro jistotu však policisté na místo přivolali záchrannou službu, která dítě prohlédla. Žádnou újmu nicméně v souvislosti s tímto případem neutrpělo,” doplnil mluvčí.

Škodu, kterou policisté na bočním okénku způsobili, zadokumentovali jejich kolegové z místního oddělení. Protože se jednalo pouze o nešťastnou náhodu, policisté se případem nebudou nijak zabývat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám