Hlavní obsah

Policisté rozprášili gang dealerů heroinu

Právo, David Hluštík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Špičky dealerské drogové organizace se podařilo odhalit po třináctiměsíční usilovné práci detektivům Národní protidrogové centrály. V jejich rukou skončilo sedm Čechů, dva muži balkánského původu a přes dvě kila heroinu. Nyní jim hrozí až dvanáct let za mřížemi.

Článek

Gang se podařilo pochytat v Praze a v Brně, hlavního distributora a dodavatele zatkli policisté v Praze. "Na akci se podílela také zásahová jednotka. Při domovních prohlídkách se podařilo zajistit přibližně 2200 gramů heroinu v čistotě 8 - 14,5 % a plynovou pistoli," řekl David Kubalák z policejního prezidia.

Podle šéfa protidrogové centrály Jiřího Komorouse šlo o heroin v průměrné kvalitě. Čistota podle něj odpovídala té, jaká je obvyklá před distribucí na ulici. Droga pocházela z klasické, takzvané balkánské cesty.

Distribuce heroinu probíhala tak, že jeden z členů gangu přivezl z Prahy drogu, rozdělil ji na jednotlivé dávky a další pak zajišťovali konečnou distribuci jednotlivým odběratelům. Jeden gram rozdělili až na 14 dávek a prodávali je v takzvaných psaníčkách přibližně za 300 Kč.

Kolik drog dovezli, se šetří

U jednoho z brněnských distributorů policisté při zadržení nalezli 10 gramů heroinu, který si týž den přivezl z Prahy. Kolik heroinu se skupině podařilo do Česka dovézt, se zatím neví. "Množství je předmětem důkazního řízení," uvedl Komorous.

Všech devět obviněných, sedm mužů a dvě ženy ve věku 27 až 58 let, vzal soudce Městského soudu v Brně do vazby. V případě, že je soud uzná vinnými, hrozí jim až dvanáct let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám