Hlavní obsah

Policisté rekonstruují vraždu nezletilé dívky na Děčínsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děčín

Kriminalisté ve středu v Doubici na Děčínsku rekonstruují vraždu čtrnáctileté dívky a pokus o vraždu její šestnáctileté kamarádky. Uvedla to krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Obviněným z obou činů je vazebně stíhaný pětatřicetiletý muž. Hrozí mu až výjimečný trest.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Obviněný muž u soudu, který rozhodoval o vazbě.

Článek

Tragédie se stala 24. září v malé obci v Českém Švýcarsku. Mladší z dívek zemřela, starší s vážným zraněním odvezla záchranná služba do nemocnice.

Rekonstrukce se účastní tři desítky lidí z řad policie, znalců z oboru soudního lékařství, psychiatrie, klinické psychologie, advokáti a dozorující krajský státní zástupce. "Rekonstrukce je důležitým procesním úkonem ve vyšetřování tak, aby kriminalisté mohli objasnit případné nesrovnalosti ve výpovědích a ilustrovaly se detaily skutku," uvedla Hyšplerová. Rekonstrukci je kromě obviněného přítomna oběť.

Hrozí mu až 20 let nebo výjimečný trest

Muž je stíhaný za vraždu spáchanou s rozmyslem. Pětatřicetiletý muž, který dříve pracoval jako regionální novinář, se podle svých známých nedávno rozešel s přítelkyní a chtěl se z vesnice se stovkou obyvatel odstěhovat.

Starší z dívek podle svého advokáta Zdeňka Pánka znal déle, mladší z nich jen několik dnů. Pánek při rozhodování o vazbě uvedl, že jeho klient svého činu lituje, vraždit prý nechtěl.

Podle právní kvalifikace případu hrozí muži 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám