Hlavní obsah

Policisté prověřují možnou trestní zodpovědnost za tragédii na rallye

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novojičínští policisté intenzívně zjišťují příčiny sobotní tragické smrti tří diváků na Valašské rallye. Podle jejich mluvčí Miroslavy Michálkové-Šálkové musí prověřit všechny okolnosti nehody, pak posoudí případnou trestní zodpovědnost jednotlivých osob. Slovenského jezdce Lukáše Lapdavského, který vyjel se svým vozem z trati a smetl otce se synem a jeho kamarádem, zatím nevyslechli.

Foto: Radim Kijonka, Právo

Zdemolovaný závodní vůz slovenské posádky.

Článek

„Zjišťujeme vliv okolností na nehodu. Čekáme na výsledek znaleckého posudku od znalce, který přijel na místo nehody, například jaký byl technický stav vozu. Musíme vyslechnout velké množství svědků, zjišťujeme, jestli organizátoři dostatečně zajistili bezpečnost diváků,“ uvedla policejní mluvčí.

Foto: Pro Novinky Hana Stančíková, Novinky

Z trati vylětěl vůz Mitsubishi Lancer EVO IX jezdců Lukáše a Júlia Lapdavských během sedmé rychlostní zkoušky mezi Štramberkem a Rybím.

:. Z trati vylětěl vůz Mitsubishi Lancer EVO IX jezdců Lukáše a Júlia Lapdavských během sedmé rychlostní zkoušky mezi Štramberkem a Rybím.

FOTO: Pro Novinky Hana Stančíková, Novinky

Podle ní je proto zatím předběžné spekulovat o možném obvinění závodního jezdce nebo organizátorů. „Zatím jsme zahájili standardní vyšetřování pro možné podezření z trestného činu ublížení na zdraví,“ konstatovala.

Při nehodě na Valašské rallye zemřel muž a dvě dětiVideo: Stream.cz

:. Při nehodě na Valašské rallye zemřel muž a dvě děti

Slovenského jezdce, který odmítl hospitalizaci v nemocnici a chtěl odjet domů na Slovensko, se podle ní zatím kriminalistům nepodařilo vyslechnout. „Můžeme případně o jeho výslech požádat přes mezinárodní policejní spolupráci. Po vyslechnutí všech svědků a zjištění okolností nehody budeme posuzovat případnou trestní zodpovědnost osob,“ doplnila Šálková. Organizátoři závodu tvrdí, že diváci porušili pravidla a stáli v místě, kde neměli co dělat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám