Hlavní obsah

Policisté pronásledovali německého znásilňovače 80 kilometrů, létaly za ním jiskry

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Už je tady zase ten zlej chlap,“ zavolala pouliční prostitutka na tísňovou linku 158. Podezřelé vozidlo Ford Mondeo s německou registrační značkou zastavila policejní hlídka v Husově ulici v Plzni. Když strážci zákona chtěli muže za volantem zkontrolovat, dupl na plyn a ujížděl pryč. Tak začala jedna z nejdelších policejních honiček, která se odehrála před třemi týdny. Policie informace zveřejnila až nyní.

Policisté řidiče pronásledovali 80 kilometrůVideo: Policie ČR

 
Článek

Čtyřicetiletého cizince, který jezdil do Čech znásilňovat, mlátit a okrádat kněžky lásky, se podařilo zadržet až po 80 kilometrech u německého Waidhausu. „Ještě ve městě při projetí staveništěm prorazil zadní gumu. V agresivní jízdě pak pokračoval po ráfku. Najel na dálnici směrem na Rozvadov, kde ho za provozu stíhalo několik policejních aut,“ popsal začátek pronásledování krajský policejní ředitel Jaromír Kníže.

Němec ujížděl až stopadesátikilometrovou rychlostí, létaly za ním jiskry a několikrát se pokusil vytlačit policejní vozy z dálnice. „Za této situace bylo i s ohledem na ostatní účastníky silničního provozu riskantní pronásledovaného řidiče násilným manévrem zastavit,“ uvedl Kníže.

To se podařilo až za hranicemi, v místě, kde byla dálnice kvůli opravě zúžena do jednoho pruhu. Tam už také čekaly německé posily. Řidiče policisté zablokovali a vytáhli ven z auta.

Vzal nůž na prostitutky

Čtyřicetiletý muž byl zatím obviněn jen z ohrožení silničního provozu. Němečtí policisté nyní čekají, až české státní zastupitelství pošle trestní spis týkající se útoků na prostitutky. Z něho vyplývá, že je k sexu nutil násilím pod pohrůžkou nože.

„Když odmítaly, tak je pořezal anebo jim pěstí vyrazil zuby. Pak jim ještě sebral peníze nebo mobilní telefon,“ stojí ve spise.

Svoje oběti si cizinec vybíral nejčastěji na Chebsku. „Máme tady osm případů znásilněných prostitutek. Kriminalisté vytipovali, o koho by se mohlo jednat. Podezřelý muž byl nyní zadržen v Německu,“ uvedla chebská policistka Kateřina Böhmová. Podle ní má už spis státní zástupce, aby ho mohl předat německým kolegům s žádostí o převzetí trestního řízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám