Hlavní obsah

Po střelbě v obci na Karvinsku jsou zranění

Právo, Novinky, jap, hon, alt
Karviná
Aktualizováno

Desítky policistů zasahují v Dolní Lutyni na Karvinsku, kam kolem osmé hodiny večer přijela zásahová jednotka kvůli nahlášené střelbě zřejmě ze samopalu. Podle policie bylo několik osob zraněno, počet neupřesnila. Policisté střelce pronásledovali, údajně byl dopaden v Bohumíně. Později v noci policie sdělila, že v obci evakuuje obyvatele kvůli nahlášenému úniku plynu. Oba případy podle policistů spolu souvisí.

Foto: Policie ČR

Prvosledová hlídka se samopalem

Článek

Oblast je uzavřena. Zásahová jednotka prohledala dům, v němž byla před osmou hodinou střelba nahlášena. V domě měly údajně být zbraně.

Podle televize Polar střelec před policisty ujížděl a ta po něm střílela. Byl dopaden v Bohumíně. Televize uvedla, že policistům pomohl bratr podezřelého, který uvedl, kde by se mohl nacházet. Policie jej našla zraněného u Kališova jezera.

„Policisté v souvislosti s tímto skutkem, při kterém došlo ke zranění osob, zadrželi jednu podezřelou osobu. Policisté zajistili rovněž zbraň,” popsla policejní mluvčí Soňa Štětínská.

„V současné době máme zadrženého podezřelého ze střelby. Po nikom dalším již nepátráme. Budeme teprve rozplétat, za jakých okolností ke střelbě došlo," řekl Novinkám krajský policejní ředitel Tomáš Kužel, který osobně dorazil na místo.

Večer pak policie na Twitteru oznámila, že zásah stále neskončil, protože v oblasti možná uniká plyn. „V návaznosti na tuto událost (střelba) na místě probíhá evakuace osob z důvodu možného úniku plynu,” uvedli policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám