Hlavní obsah

Policisté přistihli 69 mladých opilých Dánů, dva loupili s paralyzérem

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražská policie odhalila v noci na středu zatím největší množství opilých dánských studentů. Dechovou zkouškou neprošlo 69 mladistvých, rekordmanem byl student s 1,8 promile alkoholu. Kriminalisté také řeší loupežné přepadení, kterého se měli dopustit dva studenti pomocí paralyzéru vůči svým krajanům.

BEZ KOMENTÁŘE: Převoz zadržených DánůVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

„Během noci jsme spolu se strážníky odhalili celkem 69 opilých dánských studentů, kterým ještě nebylo 18 let. Je to zatím nejvíc od chvíle, kdy do Prahy dorazil první turnus. Od neděle už je to celkem 120 opilých studentů,“ řekl Novinkám mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Podle něj ale policisté museli řešit také závažnější případ. „Kolem 4:30 jsme přijali oznámení, že v centru Prahy někdo okradl dva 20leté dánské studenty,“ uvedl Hulan. Policisté z místního oddělení v ulici Bartolomějská lupiče během deseti minut od přepadení dopadli.

Foto: Pro Novinky Jiří Novotný

Baterky s paralizérem, které Dáni použili

Kriminalisté později zjistili, že dva Dánové ve věku 18 a 19 let pod pohrůžkou použití baterky s paralyzérem oloupili své vrstevníky o mobilní telefony. Mladíci jsou podezřelí z trestného činu loupeže.

Nejrizikovější noc 

Podle Hulana bude noc na čtvrtek zatím nejrizikovější, protože během středy přijede nový turnus a následující den bude odjíždět turnus starý. V noční Praze a v barech bude tedy mnohem více dánských studentů.

Práci měli v noci i záchranáři. „Do této chvíle vím o dvou dánských studentech, které jsme odvezli do nemocnice. Chlapec ročník narození 1995 byl kvůli opilosti převezen do nemocnice Na Bulovce, dívka narozená v roce 1997 byla s frakturou zápěstí převezena do nemocnice v Motole,“ řekla mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová. Opilá ale nebyla. V noci na úterý záchranáři odvezli šest opilých studentů.

Česká policie se na příjezd Dánů připravila a provádí pravidelné kontroly. Pomáhají jí v tom také čtyři dánští policisté. Do Prahy má dorazit několik tisíc Dánů, pro které jsou připravené pásky, jimiž se v barech prokazují, že jsou již zletilí. Studenti to ale obcházejí tak, že alkohol si nakupují v obchodech a pijí už na hotelích.

Reklama

Související témata:

Související články

Dánové už jsou v Praze. A už se opíjejí

Pražská policie zaznamenala v centru metropole nejméně pět mladých Dánů, kteří se opili a také neměli v pořádku doklady. Kontroly začaly v neděli před půlnocí...

Výběr článků

Načítám