Hlavní obsah

Policisté obvinili muže na Klatovsku z vraždy 14letého syna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desenice
Aktualizováno

Kriminalisté obvinili 46letého muže z toho, že v malé obci na Klatovsku zavraždil čtrnáctiletého syna. Otec měl dítě ubodat, pak se pokusil spáchat sebevraždu a s těžkými zraněními nakonec skončil v nemocnici.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tragédie se odehrála v polovině března, v den chlapcových narozenin. Muž po hrůzném činu obrátil nůž proti sobě a vyskočil z okna. Záchranáři ho z místa odvezli ve velmi vážném stavu.

„S ohledem na zdravotní stav podezřelého jsme mohli realizovat další procesní úkony až v několika posledních dnech,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Burešová.

Otec měl ubodat svého čtrnáctiletého syna. Jeho kamarádi jsou zdrceni

Krimi

Podle zjištění Práva však muž zatím nevypovídal. „Kriminalisté ho obvinili z trestného činu vraždy, jehož obětí bylo nezletilé dítě,“ dodala s tím, že vrchní komisařka už podala návrh, aby byl vzat do vazby.

Čtrnáctiletý Adam bohužel svým zraněním na místě podlehl. Jeho kamarádi, s nimiž redakce Práva hovořila, byli z neštěstí zdrceni. „Je to hrozné, nemůžeme tomu uvěřit,“ vypověděli v den tragédie.

Otec se údajně na své dítě rozčílil. „Nejdřív ho měl snad škrtit a pak na něj vytáhnout nůž. Jeho tátovi muselo přeskočit, když něco takového udělal,“ řekli kluci.

Na Klatovsku našli zavražděného 14letého chlapce, podezřelý je otec

Krimi

Oni i další spolužáci později uctili Adamovu památku, když u základní školy v Nýrsku vysadili sakuru. Ke kořenům vložili skříňku s dopisy a dárky.

„Strom nám ho bude připomínat. Jako kdyby neodešel, ale byl pořád s námi,“ sdělila Právu ředitelka školy Alena Linhartová, podle níž přišli o velmi oblíbeného, chytrého a vždy dobře naladěného žáka.

Reklama

Výběr článků

Načítám