Hlavní obsah

Policisté našli u Hostivařské přehrady lidské chodidlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Lidské chodidlo našla v úterý odpoledne policejní hlídka u pražské Hostivařské přehrady. Vyšetřovatelé nyní budou prověřovat mimo jiné i to, zda nález souvisí s amputovanou lidskou rukou, kterou minulý týden objevili pracovníci třídírny odpadů v Malé Chuchli. V úterý to sdělila mluvčí pražských policistů Eva Miklíková.

Článek

Podle Miklíkové bude nařízena pitva, podrobnější informace k případu by policie měla mít ve středu.

Lidská ruka se našla minulý čtvrtek. Šlo o pravou horní končetinu, amputovanou v lokti. Podle předběžných závěrů lékaře patřila ruka muži, který je vysoký asi 170 centimetrů. Končetina putovala na rozbor do Ústavu soudního lékařství.

Případ vinohradského řezníka

Nálezy částí lidských těl nezaměstnávají pražské policisty poprvé. Například v roce 1999 vzbudil značnou pozornost veřejnosti případ takzvaného vinohradského řezníka - pachatele, který ukryl rozčtvrcené tělo své oběti na Vinohradech v kontejnerech na odpadky. Policie v popelnici nejprve nalezla trup a v dalším kontejneru části rukou a nohou v igelitových pytlích. Mrtvole chyběly prsty a hlava. Tu se podařilo spolu s dalšími částmi trupu nalézt o měsíc později ve Vltavě. Policie z vraždy podezírala občana Kyrgyzstánu, který odcestoval zpět do vlasti.

Podobné znaky jako vinohradská kauza vykazoval i nález ostatků v pražských Kbelích. Náhodný chodec tam v roce 2000 našel části mužského těla uložené v igelitových pytlích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám