Hlavní obsah

Policisté našli pohřešovanou advokátku z Prahy, schovávala se u známých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští detektivové našli advokátku, u níž se obávali, že se mohla stát obětí trestného činu. Žena cestovala po Evropě a pak se skrývala v severních Čechách u známých. Advokátka skončila ve vazbě, protože na ni byl vydán zatykač kvůli podvodům.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Detektivové advokátku vypátrali tento čtvrtek. "Při následném výslechu žena uvedla, že se celou dobu pohybovala sama o své svobodné vůli různě po Evropě a nyní se schovávala v domě u svých známých. Okolnostmi celého případu se budou kriminalisté i nadále zabývat," sdělil mluvčí policie Jan Daněk.

Informaci o tom, že o měsíc dříve "zmizela beze stopy" advokátka, která se podle svého předchozího vyjádření chystala publikovat knihu s politickým podtextem, zveřejnili pražští policisté počátkem loňského prosince. [celá zpráva]

Žena je v jiném případu obžalovaná

Svědci ženu naposledy viděli 9. listopadu v ulici Dukelských hrdinů v Praze 7, kde zařizovala křest své publikace. Na akci, která se měla uskutečnit 1. prosince, už ale nedorazila. Zmizením ženy se zabývala pražská mordparta, která věc prošetřovala pro podezření ze zbavení osobní svobody.

„Vzhledem k tomu, že se v jiném případě majetkového charakteru žena nachází v pozici obžalované a byla obava, že se bude vyhýbat trestnímu řízení, vydal na ni soud zatykač. Detektivové proto ženu následně převezli do vazební věznice,” shrnul mluvčí.

Žena není policistům z minulosti neznámá. V roce 2013 byla obviněna z podvodu za půl miliónu. V rozvodovém případu prý rozeštvala rodinu a posléze inkasovala peníze za urovnání těchto uměle vyvolaných sporů.  [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám