Hlavní obsah

Policisté na utíkajícího zloděje a žháře připravili manévry, soud ho pak propustil

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Zloděje a žháře v jedné osobě zadrželi při bleskovém zásahu policisté ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku. Po zkušenostech, kdy jim zločinec opakovaně prchal v autě, si na něho počíhali ve čtyřech vozech. Když projížděl kradenou oktávkou předměstím, zablokovali ho a zatarasili mu všechny únikové cesty.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Zásah to byl rychlý, doprava byla v místě zadržení, poblíž podniku Deza, zastavena na několik málo minut. Kriminalisté muže spoutali a odvezli ho do policejní cely,“ informovala v pátek mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

„Za poslední tři měsíce spáchal zadržený muž nejméně osm skutků. Asi nejzávažnějším je vloupání do rekreační chaty v Dolní Bečvě, kterou následně zapálil. Z objektu vynesl elektroniku, obrazy, zahradní nářadí, ruční zvedák a další věci. Chata kompletně vyhořela až do základů. Majitelce z Ostravy vznikla škoda za 800 000 korun,“ uvedla mluvčí.

Policisté muže z Nového Jičína zatím obvinili z šesti trestných činů. Má na svědomí i krádeže pěti aut a kola. „V jednom případě ukradl v Zubří Fiat Ducato, který stál před domkem s klíči v zapalování. Majitel za několik dnů náhodně spatřil své auto v Kunčicích pod Ondřejníkem, když jelo před ním. Řidiče dostihl na parkovišti před restaurací a požádal ho, aby vyčkal příjezdu policie, kterou přivolal. Řidič netušil, že je vozidlo kradené. Dostal ho od muže, který mu dlužil peníze,“ uvedla Javorková.

Další auta ukradl zadržený v Hutisku-Solanci, v Dolní Bečvě a na dalších místech. Bral i věci v autech, doklady, peníze a platební karty a s auty jezdil i přes zákaz řízení.

Policie podala podnět na vzetí do vazby, který však soud neakceptoval. Muže, jenž byl za majetkovou trestnou činnost již mnohokrát trestaný, propustil na svobodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám