Hlavní obsah

Policisté na Blanensku odhalili řidiče pod vlivem alkoholu a drog

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blanensko

Dva řidiče s více než dvěma promile alkoholu a jednoho pod vlivem drog nachytali v neděli ráno policisté u obce Jedovnice na Blanensku, kde kontrolovali rozjezd účastníků taneční akce Street Dance Camp. „Za šest hodin policisté zkontrolovali přes 130 řidičů,” řekla blanenská policejní mluvčí Iva Šebková.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

"Shodně 2,19 promile alkoholu nadýchali dva řidiči. Oba jsou podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky," uvedla Šebková. Kromě nich policisté odhalili další dva muže, avšak u nich dechová zkouška prokázala méně než jedno promile. Budou se zpovídat z přestupku.

Z ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý ještě čtyřiadvacetiletý řidič Opelu Vectra. "Usedl za volant pod vlivem pervitinu," podotkla mluvčí. Z maření výkonu úředního rozhodnutí se bude zpovídat šestatřicetiletý muž, který řídil Opel Zafira, i když má na několik let soudem zakázané řízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám