Hlavní obsah

Policisté hledali pohřešovanou Míšu v ruinách bývalé raketové základny

– Plzeň
Právo, Patrik Biskup

Po více než týdnu policisté znovu prohledávali les na severním Plzeňsku, kde pátrali po pohřešované 12leté Michaele Muzikářové z Ústí nad Labem. Zaměřili se na pátrání v prostoru bývalé raketové základny. Dívka je nezvěstná od letošního 11. ledna.

BEZ KOMENTÁŘE: Pátrání po pohřešované dívce v ruinách raketové základnyVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Lokalitu v blízkosti silnice na trase z Ústí do Plzně nevytipovali vyšetřovatelé náhodou. Pátrání probíhá kvůli Otakarovi S., bývalému příteli Míšiny matky. Muž se tam poprvé pokusil o sebevraždu, a to čtyři dny po zmizení dívky. Otakar S. se nakonec oběsil začátkem února v pronajatém bytě v Čeminech na Plzeňsku.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Policisté prohledávají bývalou základnu

Policisté se tentokrát zaměřili na pátrání v areálu bývalých vojenských kasáren. Z objektů někdejší raketové základny zbyly už jen ruiny a prázdná sklepení. A právě tam asi dvacítka policistů se psy pročesávala jednu skrýš za druhou. Dalším důvodem pro obnovené pátrání mohlo být i počasí, veškerý sníh už totiž roztál.

Foto: Policie ČR, Policie ČR

Pohřešovaná dvanáctiletá Michaela Patricie Muzikářová (na nejaktuálnější archivní fotografii) z Ústí nad Labem.

Areál se rozkládá na zhruba 20hektarové ploše, polorozpadlých budov je tam asi deset. Součástí jsou i podzemní bunkry spojené navzájem labyrintem různých chodeb. Auta pátračů měla ústecké registrační značky, což potvrzuje, že jde právě o případ ztracené dívky z Ústí. Policisté na místě žádné informace neposkytli.

Otčíma se bála

Otakara S. našla policie poblíž místa pátrací akce v noci na 17. ledna, když poslal matce Míši esemesku, že si chce vzít život. Podle informací Práva spal opilý ve svém vozidle Mazda 626 zaparkovaném u silnice. Policisté si na místo vyžádali asistenci záchranné služby, která ho odvezla na psychiatrii.

Otčíma se Míša údajně bála. Vyplývá to ze vzkazů, které zanechala na sociální síti. Proto muže také kriminalisté opakovaně vyslýchali, byl dokonce na detektoru lži.

Matka nahlásila zmizení své dcery ve středu 11. ledna večer. Dívka byla údajně ten den časně ráno ještě doma, matka odcházející do práce ji ale nekontrolovala. Dívčin telefon nebyl aktivní od večera 10. ledna. Dívka mohla zmizet cestou do školy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám