Hlavní obsah

Policisté hledající nezvěstnou Aničku se opět vrátili do terénu

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Kriminalisté pátrající po ztracené devítileté Anně Janatkové se opět vrátili do terénu. Policie však bližší informace k lokalitě a počtu nasazených sil nesděluje.

Foto: Petr Horník, Právo

Policisté a hasiči pátrali v minulých týdnech i v Drahanském údolí

Článek

„V úterý jsme požádali městskou a vojenskou policii o pomoc při pátrání. Ověřujeme některé informace, které vyplynuly z vyšetřování. Prohledávanou lokalitu ani nasazení sil však sdělovat nebudeme,“ řekla Novinkám mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Novinkám se podařilo zjistit, že policisté během úterý pátrali v pražském Suchdole a Čimickém háji.

Devítiletá dívka se ve středu 13. října nevrátila domů ze školy. Policie ihned rozběhla rozsáhlou pátrací akci, která trvala několik dnů, ale k nalezení dívky nevedla.  [celá zpráva]

V síti důkazů kriminalistů během vyšetřování, kvůli kterému pražská policie vytvořila i speciální tým, se na nalezeném batohu dívky našly stopy DNA, které policisty dovedli k muži, který prokazatelně držel nalezený batoh dívky.

K tomu se později po vypátrání také přiznal. Přestože ho policisté obvinili z trestného činu, soudci předložené důkazy nestačily a muž byl propuštěn na svobodu.

Mezitím pokračovaly na řadě míst rozsáhlé pátrací akce, které se kromě místa zmizení dívky v pražské Troji rozšířily i mimo hlavní město. Ani toto nasazení pátračů však konkrétní stopy vedoucí k nalezení dívky nepřineslo.

Rodina dívky současně v médiích opakovaně zveřejnila nabídku odměny za informace vedoucí k nalezení dívky. V té souvislosti se objevilo také několik případů vydírání. [celá zpráva]

Popis dívky:

Holčička je vysoká 120 centimetrů, má blond vlasy. Na sobě měla tmavě šedou zimní bundu, fialovo-černou šálu (tzv. palestina) a tmavomodré džíny s červeno-bílým páskem. Na nohou měla černé boty a na hlavě fialovou čepici s kšiltem. 

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám