Hlavní obsah

Policisté dopadli muže, který v Ostravě rozbíjel auta a kradl dálniční známky

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Policisté dopadli jednatřicetiletého muže, který má mít od počátku letošního roku na svědomí sérii krádeží dálničních známek v Ostravě. Muž je podezřelý z toho, že rozbíjel skla automobilů a následně kradl nalepené dálniční známky. Tímto způsobem poničil 22 vozů a způsobil škodu přesahující 167 tisíc korun, uvedla ve čtvrtek policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Foto: Policie ČR

Škoda způsobená na vozidlech mnohonásobně převyšovala hodnotu ukradených známek.

Článek

Způsob provedení krádeže byl vždy stejný. „Pachatel zpravidla rozbil boční okénko automobilu, vnikl do vozu, který prohledal, a odcizil již připevněnou dálniční známku a pokud uvnitř nalezl i druhý díl známky, odcizil i ten,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Foto: Policie ČR

Pachatel v Ostravě ukradl 22 dálničních známek.

Známky dále prodával. Pokud měl k dispozici pouze nálepku, prodal ji za pět stovek, v případě obou dílů utržil vždy tisícovku. Jeho zisk byl přitom v porovnání se způsobenou škodou zanedbatelný.

Foto: Policie ČR

Jeden z nalezených předmětů u pachatele

Policie nakonec zjistila, že pachatelem je známý recidivista, který se vyhýbá nástupu do vězení za předchozí trestnou činnost.

Foto: Policie ČR

Auto po vloupání zloděje dálničních známek

„V roce 2016 byl odsouzen za majetkovou trestnou činnost, přičemž uložený trest ve výměře 18 měsíců dosud nevykonal. Aktuálně mu hrozí další trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodala mluvčí s tím, že při zatčení u něj kriminalisté objevili i drogy.

Reklama

Výběr článků

Načítám