Hlavní obsah

Policisté bili zloděje, dostali podmínky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Kriminalisté z jihomoravského policejního týmu Return bili zadržené zloděje a týráním na nich vynucovali doznání ke krádežím. Rozhodl o tom ve středu Městský soud v Brně, který čtyři z osmi členů této již zrušené policejní skupiny potrestal podmíněnými tresty.

Článek

Return byl před pěti lety chloubou policie, a to kvůli úspěchům v boji se zloději aut. Soudce Michal Kabelík v rozsudku ale uvedl, že činnost týmu byla glorifikována.

Václav Kaláb a Dušan Vyskočil, kteří již několik let u policie nepracují, byli odsouzeni ke čtyřem letům odnětí svobody s tříletým odkladem. Jejich kolegové Václav Vejnár a Martin Stejskal dostali stejný trest vězení, ale mají odklad na 2,5 roku.

Vejnár se Stejskalem jsou stále pracovníky policie a je nyní na jejím jihomoravském vedení, zda budou propuštěni.

Kovbojské způsoby

Obžalovaní policisté měli podle soudce "kovbojský způsob vystupování, chování i oblékání". Z násilí je usvědčilo osm, často mnohokrát trestaných zlodějů. Kabelík zdůraznil, že poškozené lze lidově řečeno označit za "zkažené lumpy" a mnohé za "nejprolhanější zloděje". Policisty usvědčila zejména lékařská dokumentace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám