Hlavní obsah

Policista zastřelil v Ostravě ženu a dvouleté dítě

Novinky, Anna Bortlíčková, Právo
OSTRAVA

Ženu a malé dítě zavraždil ve středu v podvečer policista v Ostravě. Zatím nejsou známy okolnosti případu, neboť kriminalisté místo činu ve čtvrti Bělský les uzavřeli a probíhá první ohledání. Šestatřicetiletý muž zastřelil svou manželku, rovněž policistku, a jejich dvouletého syna. Mrtev je i policista.

Foto: Milan Haluška
Článek

"Kriminalisté zatím nikoho nepouštějí dovnitř. Zatím nemohu říci nic konkrétního," řekla Novinkám mluvčí severomoravské policie Soňa Bradáčová. Mluvčí po 20. hodině v tiskové zprávě uvedla, že došlo k úmrtí tři osob. Po smrti je tedy i střelec.

"Ze skutku je podezřelý mrtvý policista," uvedla mluvčí a dodala: "Věc si na místě převzala Inspekce ministra vnitra a státní zástupce." Co se však v Ostravě skutečně stalo nesdělila s tím, že bližší podrobnosti nelze s ohledem na probíhající prvotní šetření sdělit.

Podezřelý policista po činu zavolal na linku 158

Podle informací ČTK muž přišel po 15:00 domů v ulici B. Václavka, zastřelil ženu a syna, pak zavolal na linku 158, kde oznámil, že v bytě jsou tři mrtví. Poté zřejmě položil sluchátko a zastřelil se. Kolegové policisty si jeho konání nedovedou vysvětlit. V práci se podle nich o žádných rodinných problémech nezmínil.

Policista byl dlouhá léta myslivcem. "Střílel z legálně držené lovecké zbraně. Musel to být hrozný masakr, ta žena měla v hrudníku nejméně deseticentimetrovou díru, dítě mělo roztrhanou hlavu, kuchyň byla plna krve, strašný pohled," popsal muž, který byl přítomen vyšetřování na místě činu.

Tragédie sousedy šokovala

Nikdo ze sousedů, kteří bydlí v inkriminovaném domě, se k případu nechtěl vyjádřit. V osmipatrovém paneláku bydlí podle informací obyvatel z vedlejších vchodů převážně policisté s rodinami. "Byli to velmi příjemní lidé. Nevím, že by mezi nimi byly nějaké neshody nebo že by měli nějaké rodinné problémy. To, co se stalo mě šokovalo," řekl Právu asi 40letý muž, který bydlí ve stejném vchodu.

Podle kolegů vrah, který byl řadovým policistou krajského dopravního inspektorátu, neměl pracovní problémy a v práci se ani nesvěřil, že by měl problémy v rodině. "Znala jsem je jen jako sousedy. Tak, že jsme se pozdravili, když jsme se potkali na schodišti. Nevzpomínám si, že by někdy bylo z jejich bytu slyšet hádky. Jestli mu zahýbala, to ji přece nemusel zastřelit, a ještě zabil i to malé nevinné dítě," kroutila nevěřícně hlavou jedna ze sousedek.

Co bylo spouštěcím mechanismem?

"Všechno se to muselo odehrát v průběhu velmi krátké doby. Ne že by o tom déle uvažoval nebo se na to připravoval. Těžko říci, co jej k tomu vedlo. Údajně v tom nebyly drogy ani alkohol. Šílené je, že nejprve zavraždil manželku a dítě, a pak to ohlásil a sám se zastřelil. Když chtěl skoncovat se životem, nemusel přece popravit ženu a syna. Bude asi dost složité zjistit, co bylo spouštěcím mechanismem jeho jednání," nemohl se dostat ze šoku další policista, bydlící v inkriminovaném domě.

Reklama

Výběr článků

Načítám