Hlavní obsah

Policista měl u sebe nelegálně držený samopal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Policejní hlídka zadržela o víkendu nedaleko česko-slovenské hranice dva muže, kteří u sebe měli dva samopaly a pistoli. Ke zbraním neměli doklady a neuměli ani vysvětlit jejich původ. Dvojice je podezřelá z nedovoleného ozbrojování. Jeden z mužů je policista, řekla mluvčí jihomoravské policejní správy Kamila Janíčková.

Foto: mvp agency

Čarodějnice na Ladronce

Článek

Případem se již zabývá inspekce ministra vnitra. Především stále není jasné, co vlastně dvojice v lese se zbraněmi dělala. Neřekl to ani mluvčí jihomoravské cizinecké a pohraniční policie, jejíž hlídka dvojici zatkla.

Podle dostupných informací je možné, že si šel policista s přítelem zastřílet z nelegálně držené zbraně, popřípadě že chtěli pytlačit. Nikdo to ale zatím nepotvrdil. "Víme o tom, že se věc stala. Zatím nám spis k ní nebyl doručen," řekl Jaroslav Sedlák z Okresního státního zastupitelství Brno-venkov, které na jižní Moravě vyšetřuje kriminalitu policistů.

Museli jim pohrozit zbraní

Z dostupných informací vyplývá, že hlídka narazila na dvojici mužů o víkendu u obce Žítková na Uherskohradišťsku. Ke zbraním, které měli u sebe, nepředložili žádné doklady. Hlídka muže vyzvala, aby samopaly položili na zem.

Dvojice však místo toho chtěla odejít. "Kolegové museli při jejím zatčení použít donucovacích prostředků, museli dokonce pohrozit i použitím služební zbraně," řekl mluvčí cizinecké policie Roman Skřepek.

Později se zjistilo, že sedmadvacetiletý muž je policista zaměstnaný u jihomoravské policejní správy. Pracuje u policie rok a půl, doplnila Janíčková. Šetření by mělo ukázat, kde zbraně dvojice získala a na co je chtěla použít.

Reklama

Výběr článků

Načítám