Hlavní obsah

Policista, který ztloukl svého šéfa, byl obviněn

Právo, pab
CHEB

Soudní dohru bude mít fackovačka mezi policisty na služebně v Aši. Řadový inspektor tam na přelomu měsíce ztloukl svého šéfa, který skončil v nemocnici se zlomeným nosem a otřesem mozku. Státní zástupce nyní zahájil trestní stíhání útočníka.

Článek

"Je obviněn z trestného činu násilí vůči nadřízenému," potvrdila ve čtvrtek Právu plzeňská okresní státní zástupkyně Antonie Zelená. V případě uznání viny mu hrozí až pětileté vězení.

Na případ, který v novodobé policejní historii nemá obdoby, upozornilo jako první Právo. Sedmačtyřicetiletého Zdeňka Kuncitera jeho podřízený napadl ve velitelské kanceláři. Policista neudržel nervy na uzdě, když mu šéf vytknul nedostatky v práci. Vrhl se na něho a několikrát ho udeřil pěstí do obličeje. "Nejenže jsem nikdy nic podobného nezažil, ale o ničem takovém jsem ani neslyšel," řekl Právu Kunciter. Ještě třetí den po incidentu byl viditelně otřesený. Pod pravým okem měl velkou modřinu a stěžoval si na bolesti hlavy.

Obviněný policista jakoukoliv vinu popírá. Podle informací Práva se hájí tím, že to byl právě Kunciter, který ho jako první napadl. "Já jsme se jen bránil," tvrdí podezřelý inspektor.

Podle státní zástupkyně Zelené svůj odmítavý postoj vyjádřil ve stížnosti, kterou podal proti zahájení trestního stíhání. "O té rozhodne dohledový státní zástupce z krajského státního zastupitelství," upřesnila Zelená.

Stíhaný policista byl krátce po incidentu zproštěn výkonu služby. "Na tom se nic nemění. Mimo službu zůstane až do vyřešení případu," sdělila mluvčí chebských policistů Stanislava Hojdová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám