Hlavní obsah

Policii uniká poslední dívka podezřelá z přepadení v ústavu

Novinky, kub
Praha

Policisté ve čtvrtek dopadli pátou ze šesti dívek podezřelých z víkendového přepadení vychovatelky diagnostického ústavu v Praze v Hodkovičkách. Poslední dívka (16) před kriminalisty stále uniká.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Policisté pátrají po šestnáctileté dívce, která utekla spolu s dalšími v sobotu 6. dubna z výchovného ústavu v Praze 4. Kriminalistům se do současné doby podařilo zadržet pět z celkem šesti chovankyň, pátá byla zadržena v průběhu čtvrtka,“ sdělil mluvčí policie Jan Rybanský.

BEZ KOMENTÁŘE: Z ústavu uteklo šest dívekVideo: Aktu.cz

Poslední hledaná dívka podle něj měří zhruba 165 až 170 cm, má oválný obličej, hnědé vlasy po ramena a modré oči. „Pod pravým koutkem úst a v nose může mít piercing,“ upřesnil mluvčí.

„Touto cestou se obracíme na širokou veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání. Pokud jste dívku viděli, nebo víte, kde by se mohla nacházet či přebývat, kontaktujte linku tísňového volání 158,“ dodal Rybanský s tím, že dívka by se podle vyšetřovatelů mohla pohybovat po celém Česku, především ale v Praze, Tachově, Aši a Rokycanech.

K incidentu došlo v sobotu večer kolem deváté hodiny. Dívky vzaly vychovatelce peníze a mobil a polonahé utekly.

Policie nejdřív dopadla čtyři z dívek a obvinila je z loupeže. Další podrobnosti o případu policie neposkytuje, protože dívky jsou mladistvé.

Reklama

Výběr článků

Načítám