Hlavní obsah

Policie obvinila dívky z přepadení vychovatelky v Praze, dvě jsou na útěku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policie obvinila čtyři dívky za sobotní přepadení zaměstnankyně diagnostického ústavu v Praze. Pro tři z nich navrhuje vazbu, žena zraněna nebyla. Po dvou zbývajících chovankyních kriminalisté dále pátrají.

BEZ KOMENTÁŘE: Z ústavu uteklo šest dívekVideo: Aktu.cz

 
Článek

„Vyšetřovatel obvinil čtyři dívky z provinění loupeže. U třech z nich byl podán podnět na vzetí do vazby. Dále platí, že pátráme po zbývajících dvou dívkách. Více informací nebudeme poskytovat, protože dívky jsou mladistvé,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Rybanský.

Policie nechce specifikovat, kolik peněz dívky vychovatelce vzaly.

K přepadení vychovatelky diagnostického ústavu v Praze v Hodkovičkách došlo v sobotu večer kolem deváté hodiny. Dívky jí vzaly peníze a mobil a polonahé utekly.

„Šestice dívek ve věku od 15 do 18 let za použití násilí přepadla zaměstnankyni ústavu a vzala jí mobil a peníze. Následně spoře oblečené utekly,“ řekl dříve Rybanský. Jednu z nich policisté dopadli už v neděli vpodvečer, další tři pak v pondělí.

Protože dívky jsou mladistvé, hrozí jim v případě odsouzení za loupežné přepadení maximálně pětiletý trest.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám