Hlavní obsah

Policii se přihlásila žena, která o vlásek unikla sériovému útočníkovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policii se ozvala žena, po které pátrala v souvislosti se sériovým útočníkem v Praze. Její výpověď však nic nového nepřinesla. Pátrání po útočníkovi pokračuje.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž podezřelý z brutálního napadeníVideo: Policie ČR

 
Článek

„Žena se po vyhlášení pátrání sama přihlásila. Policistům uvedla, že si muže vůbec nevšimla. Pátrání po podezřelém dále pokračuje,“ řekla Novinkám mluvčí policie Hana Křížová.

Policie o sérii útoků na mladé ženy informovala minulý týden v pátek a zveřejnila záznam ze 7. června, kdy se útoky odehrály. Útočník si na něm v metru dával nůž do rukávu. Policisté hledali nejen jeho, ale i poškozenou, protože ta událost nenahlásila. Nakonec se žena napadená v Letňanech policii přihlásila.

Násilník s nožem v Praze napadá mladé ženy, zaútočil třikrát během noci

Krimi

V úterý pak vyhlásili pátrání po další ženě, kterou muž ve stejný den sledoval. Podle vyšetřovatelů si útočník ženu vyhlédl v metru na nástupišti, jeho plány se ale překazily, když žena vyšla z metra – čekala tam na ni totiž skupina přátel, ke kterým se přidala. Podezřelý pak jen prošel kolem.

Zatím stále neznámý útočník je podle policie ve věku kolem čtyřiceti let a je vysoký asi 170 cm. Měl na sobě tmavé rifle, černou bundu do pasu, kšiltovku značky Nike a bílou roušku. „Velmi znatelně vrávoral na jednu nohu. V žádném případě se ho nepokoušejte sami zadržet, s největší pravděpodobností je ozbrojen,“ zdůraznila mluvčí. Případní svědci se mají ozvat na linku 158.

Z dostupných svědectví nevyplývá, jaké je muž národnosti, při útoku totiž nehovořil. Motiv rovněž není jasný, policie případ zatím vyšetřuje jako ublížení na zdraví, právní kvalifikace se ale může změnit. Od zmíněné neděle podle dostupných informací muž nezaútočil.

Reklama

Výběr článků

Načítám