Hlavní obsah

Policie zveřejnila video s motorkářem, který ujížděl v protisměru a stálo ho to život

Policie ve čtvrtek zveřejnila videozáznam ze středeční honičky na dálnici D5 u Prahy, při které přišel o život řidič motocyklu, jenž se snažil ujet hlídce najetím do protisměru. Podle nových informací bylo muži 41 let a měl zákaz řízení.

BEZ KOMENTÁŘE: Tragická nehoda motorkáře na D5Video: Policie ČR

 
Článek

Nehoda se stala ve středu kolem 13. hodiny nedaleko Rudné u Prahy na dálnici D5. Motorkář se podle policie řítil ve směru na Prahu rychlostí přesahující 200 kilometrů v hodině.

„Motocyklista sjel na 5,5. kilometru z dálnice směrem na Rudnou, kde na výzvy k zastavení hlídce zastavil. Policisté přistoupili k řidiči ke kontrole, jenže ten přidal na plynu a začal jim ujíždět. Najel na dálnici D5 do protisměru, do jízdního pásu pro směr jízdy Praha – Plzeň, kde po ujetí necelého půl kilometru čelně narazil do protijedoucí dodávky, kterou řídil 59letý muž,“ přiblížila nehodu mluvčí středočeských policistů Michaela Richterová.

Policie chtěla na D5 zastavit motorkáře. Ten se otočil do protisměru a zemřel

Krimi

Jedenačtyřicetiletý motocyklista vážnému zranění na místě podlehl. Řidič dodávky byl po vyproštění transportován vrtulníkem s těžkým zraněním do jedné z pražských nemocnic, uvedla mluvčí.

„Veškerými okolnostmi se zabývají kriminalisté z Prahy venkov-západ, kteří u zemřelého nařídili soudní pitvu. Šetřením na místě u motocyklisty v dostupných evidencích zjistili, že řídil stroj s platnou blokací řidičského oprávnění,” uvedla Richterová.

V místě nehody byla ve středu odpoledne dálnice D5 zablokovaná až do 17 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám