Hlavní obsah

Pachatel střelby v Ostravě si před zásahem policie prostřelil hlavu

– Ostrava • Aktualizováno
Novinky, ok, jap

Podezřelý ze střelby v ostravské nemocnici spáchal v úterý dopoledne sebevraždu. Policie našla tělo na okraji Ostravy nedaleko Hlučína. Muže ještě resuscitovali, ale následně zemřel.

Ministr vnitra Jan Hamáček a ředitel krajské policie Tomáš Kužel o střelbě v OstravěVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

„Policie lokalizovala vozidlo, vedle bylo tělo. Ukázalo se, že jde o 42letého pachatele z Opavska. Ještě jevil známky života a komunikoval, asi po 30minutové resuscitaci zemřel. Obyvatelům už žádné nebezpečí nehrozí,“ uvedl ministr vnitra Jan Hamáček.

„Podezřelý opustil nemocnici v době příjezdu policie. Vytěžením kamer jsme identifikovali osobu, nasadili jsme dva vrtulníky. Pachatel se střelil v době, kdy se nad ním objevil vrtulník. Následovat bude vyšetřování,“ uvedl ředitel ostravských policistů Tomáš Kužel.

Vzal si do hlavy, že je těžce nemocný, popsal střelce z Ostravy nadřízený

Krimi

Střelba podle něj trvala pár vteřin, neměl žádného komplice. Legálně drženou zbraň dle policie neměl. Podle policie měl střelec trestní minulost násilného charakteru a drobné krádeže. Měl celkem tři záznamy.

Policie stále pracuje na identifikaci těl, kriminalističtí technici se teprve nyní dostali na místo. „Všechny oběti byli dospělí, byli to pacienti, kteří čekali v čekárně. On prostě přišel na místo a vykonal své dílo. Byla to česká devítimilimetrová zbraň,“ řekl Kužel.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý ze střelby v nemocnici.

Ředitel policie se také vyjádřil k původně zveřejněné fotografii, kterou policie následně stáhla. „Obrazové záznamy, které jsme měli k dispozici, a výpovědi svědků, kteří viděli pachatele, identifikovaly muže, kterého jsme následně zadrželi. Během dalších desítek minut, kdy jsme lustrovali další podezřelé, jsme zjistili, že to není on. Pak jsme zjistili jeho bydliště a auto,“ uvedl Kužel.

Policie před desátou vyhlásila pátrání po muži i jeho autě. Ujíždět měl ve stříbrném renaultu. Kužel uvedl, že o motivu střelby zatím není nic známo. Potvrdil zároveň, že zemřelo šest lidí. Podle Babiše jsou mezi oběťmi lidé z čekárny. Pachatel podle něj střílel zblízka, mířil na hlavu a na krk.

Střelec v ostravské nemocnici zabil i dva příslušníky vězeňské služby

Krimi

Střelba v nemocnici se ozvala v 7.19, první hlídka byla na místě v 7.24. Na místo okamžitě vyjela zásahová jednotka a místo i okolí uzavřela. Podle aktuálních informací zdroje Práva pachatel zastřelil přímo na místě v čekárně traumatologie pět lidí, šestý člověk, který utrpěl průstřel hrudníku, následně zemřel na operačním sále.

Další osoba utrpěla průstřel hlavy a po operaci je v kritickém stavu na jednotce ARO Fakultní nemocnice v Ostravě, postřelení pak byli ještě dva lidé, jsou rovněž po operaci a mimo ohrožení života. Celkem tedy pachatel střelil devět lidí, z toho šest mužů a tři ženy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám