Hlavní obsah

Protestuji proti tomuto systému. Útočník s noži chtěl vniknout do Sněmovny

Právo, Novinky, ada, nig, ok
Praha
Aktualizováno

Příslušníci policejní ochranné služby zažili ve čtvrtek dopoledne krušné chvíle. Do budovy Sněmovny, kde právě probíhá schůze dolní komory, se pokusil vniknout muž ozbrojený dvěma noži a teleskopickým obuškem a zaútočil na jednoho z přítomných strážců zákona.

BEZ KOMENTÁŘE: Útočník v Poslanecké sněmovněVideo: Aktu.cz

 
Článek

Díky zákroku policistů se podařilo pachatele zpacifikovat a následně byl převezen na policejní služebnu k výslechu. „Protestuji proti tomuhle systému,“ řekl, když ho policisté odváděli do auta.

Informaci Právu potvrdil šéf dolní komory Radek Vondráček (ANO), který zákrok policistů oceňuje.

Mluvčí policejního prezidia Lenka Sikorová odkázala s dotazy na twitterový účet policie. Tam policisté uvedli, že zadrželi 31letého muže, který se dožadoval vstupu do Sněmovny.

„S nožem v ruce ohrožoval policisty na místě. Muž byl zadržen, převezen na policejní služebnu k provedení dalších úkonů. Při incidentu nebyl nikdo zraněn,“ uvedla policie.

Do prostoru Sněmovny by se však zřejmě nedostal, protože by musel projít přísnou bezpečnostní prověrkou, kdy policisté odhalí díky detekčním rámům a přístrojům případné nebezpečné předměty. Prohlídkou musí projít každý návštěvník i host Sněmovny.

„Zjišťujeme motiv jednání útočníka, který chtěl vstoupit na galerii vstupem pro veřejnost. Muž se měl podle předběžné právní kvalifikace dopustit trestného činu násilí proti úřední osobě, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na čtyři léta,“ doplnila policie. Podle informací agentury Aktu měl muž na ženu u rentgenu vytáhnout nůž, který měl v batohu. Druhý nůž vytáhl na výzvu policisty, který chtěl vysvětlit, proč má u sebe zbraň.

Během incidentu byla uvnitř budovy třída základní školy na exkurzi, ochranná služba bezprostředně po incidentu uzavřela Sněmovnu pro veřejnost. Další třída už se dovnitř nedostala.

Foto: Aktu.cz

Podezřelého útočníka zpacifikovala policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám