Hlavní obsah

Policie zasahovala v advokátní kanceláři Rittigových právníků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie obvinila dva lidi z krácení daní, čímž podle ní vznikla škoda 38 miliónů korun. Podle serveru info.cz s případem souvisí středeční zásah v kanceláři MSB Legal, která zastupovala například lobbistu Ivo Rittiga.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Policejní orgán zahájil na pokyn dozorového státního zástupce trestní stíhání dvou osob pro zločin zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby, jehož se měly dopustit tím, že nepodaly za daňový subjekt, kyperskou společnost, daňové přiznání k dani z příjmů právnických osob a tuto daň neuhradily, ačkoli došlo ke zdanitelnému plnění. Tímto jednáním pak měly zkrátit daň z příjmu nejméně o 38,2 miliónu korun,“ uvedl státní zástupce Adam Borgula.

Mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej případ nechtěl komentovat. „Nemůžeme se k tomu vyjadřovat, obraťte se na Vrchní státní zastupitelství v Praze,” řekl. Vyjádřit se nechtěla ani advokátní kancelář.

Právníci z advokátní kanceláře MSB Legal (dříve Šachta & Partners) figurují mimo jiné v některých kauzách lobbisty Ivo Rittiga.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám