Hlavní obsah

Policie zadržela v Ostravě třicet fanoušků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Sobotní utkání první fotbalové ligy mezi Baníkem Ostrava a Spartou Praha předcházely v Ostravě před stadiónem Bazaly potyčky fanoušků pražského klubu s policisty. Na zápas muselo podle informací Práva zapomenout asi pět fanoušků Sparty, které policie zadržela.

Článek

Celkově pak policie v sobotu zadržela asi 30 fanoušků Baníku i Sparty. Především za útoky na veřejné činitele a výtržnictví.

Na bezpečnost při zápase dohlížely stovky policistů. Příznivci prvního celku ligové tabulky přijeli do Ostravy vlakem na nádraží ve Svinově. Čekala je tam početní přesila policistů, kteří dohlíželi na bezproblémový nástup fanoušků do autobusů, kterými se Sparťané přepravili na stadión.

Několik menších střetů se odehrálo před stadiónem, když fanoušci vystupovali z autobusů. Podle informací zasahujících policistů, budou zřejmě někteří fanoušci obviněni z rasově motivovaných činů za výkřiky: "Kdo je špína české ligy, no přece polští Židi."

Násilnosti během zápasu

Policisté museli řešit i násilnosti na stadiónu během zápasu. Do konfliktu s ochrankou a pak i s policisty se dostala skupina příznivců Baníku.

"Policisté se je snažili odtlačit od sektoru fanoušků hostů. Strhla se mela a řada jich zůstala ležet na zemi. Někteří jsou spoutaní, kolem dalších pobíhají lékaři záchranné služby," popsal situaci na stadiónu jeden z diváků.

Jeden z fanoušků Baníku zůstal po potyčce ležet v bezvědomí, záchranáři ho museli několik minut oživovat. Podle posledních zpráv není jeho stav kritický.

"Za roky, co chodím na fotbal, jsem nic podobného nezažil," uvedl další.

Policisté zasahovali při nejrůznějších potyčkách v okolí stadiónu i po ukončení zápasu.

Reklama

Výběr článků

Načítám