Hlavní obsah

Policie zadržela v Opavě šéfa běloruského fotbalu

– Opava

Cizinecká policie zadržela v úterý šéfa běloruského fotbalu Vladimira Bazanova a jeho manželku, uvedl Deník N. Jsou podezřelí, že do pobývali v ČR bez povolení ke vstupu. Bazanov byl zadržen před zápasem českých fotbalistek s Běloruskem v kvalifikaci mistrovství světa v Opavě.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mluvčí policie Pavla Jiroušková Novinkám řekla, že policie se nemůže vyjadřovat ke konkrétním osobám, potvrdila však, že při běžné pobytové kontrole byli v úterý zajištěni dva cizinci.

„Je u nich podezření, že vstoupili a pobývali na území Česka v rozporu s aktuálním ochranným opatřením ministerstva zdravotnictví. Zjišťujeme rovněž oprávněnost jejich pobytu na našem území v souladu se zákonem o pobytu cizinců,” uvedla pro Deník N Jiroušková.

Migrační krizi se pokusíme vyřešit do konce roku, slíbil Lukašenko

Evropa

Více podrobností sdělit nechtěla s tím, cizinci jsou zajištěni na 24 hodin, kdy bude policie zkoumat právě oprávněnost pobytu v ČR.

Ministr zahraničí Jakub Kulhánek (ČSSD) už v pondělí uvedl, že pokud Bazanov do Česka přijede, bude vyhoštěn. Čtyřiašedesátiletý Bazanov je předsedou běloruského fotbalového svazu od roku 2019. Dříve stál v čele Dynama Brest.

Reklama

Výběr článků

Načítám