Hlavní obsah

Policie vyšetřuje střelbu v azylovém domě v Domažlicích jako pokus o vraždu

– Domažlice

Policie vyšetřuje úterní střelbu v azylovém domě v Domažlicích jako pokus o dvojnásobnou vraždu. Informaci ve středu přinesla policejní mluvčí Martina Korandová. Psychicky nemocný klient domova v úterý dopoledne postřelil dva policisty služební zbraní jednoho z nich a pak se sám zastřelil. Oba policisté jsou po operaci a mimo ohrožení života, jsou stále v nemocnici.

Foto: Právo

Psychicky nemocný muž v úterý v azylovém domě v Domažlicích odzbrojil a postřelil policisty a následně spáchal sebevraždu.

Článek

„Krajští policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu na dvou osobách a budou prověřovat další okolnosti," uvedla Korandová.

Protože ale muž, který střílel, vzápětí spáchal sebevraždu, policie nakonec případ pravděpodobně odloží.

Zatím kriminalisté vyslýchají všechny svědky. Zranění policisté budou vyslechnuti, jakmile to dovolí jejich zdravotní stav.

Ještě v úterý specialisté ohledali místo činu a zajistili služební zbraň CZ 75 D compact. Zbraň a stopy z místa budou podrobeny znaleckému zkoumání. Další podrobnosti zatím mluvčí neuvedla.

Mluvčí policie ke střelbě v DomažlicíchVideo: Patrik Biskup, Právo

O případ se zajímala také Generální inspekce bezpečnostních sborů. Její mluvčí Ivo Mitáček ve středu řekl, že inspekce zatím nezjistila okolnosti, na jejichž základě by se měla případem zabývat, a že „prozatím tedy zůstává věc v šetření policie”. Není ale vyloučeno, že by se inspekce k případu mohla vrátit.

Odmítal brát léky

Policisté byli do azylového domu přivoláni jako asistence pro záchranáře, protože čtyřiatřicetiletý psychicky nemocný muž odmítal nastoupit do sanitky. Před policií utekl do domu. Policisté ho následovali na pokoj, kde muž zřejmě při potyčce sebral jednomu zbraň a vystřelil. Podle neoficiálních informací mají policisté prostřelenou ruku.

Muž byl podle pracovníků charity schizofrenik, jeho stav se zhoršil poté, co přestal užívat léky a docházet za lékařem. V charitním zařízení žil od října 2016, protože se náhle ocitl bez bydlení. Před tím byl hospitalizován na psychiatrii, naposled loni v květnu a v červnu.

Zpočátku byl jeho stav stabilizovaný a spolupracoval na odstranění svých problémů, uvedl v úterý ředitel Diecézní charity Plzeň Jiří Lodr, poslední měsíc ale muž podle pracovníků domova odmítal brát léky a chodit ke své lékařce.

Protože se jeho stav zhoršil, byla v úterý přivolána psycholožka, která doporučila jeho převoz do zdravotnického zařízení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám