Hlavní obsah

Policie vyšetřuje převrácení raftu, při kterém zemřeli dva vodáci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov

Tragické převrácení raftu na řece Sázavě v Českém Šternberku vyšetřuje policie jako trestný čin. Výsledky vyšetřování budou známé v příštích týdnech. Při převrácení zemřel 29letý muž a mladistvá dívka.

Záchranáři u jezu v Českém ŠternberkuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Případ si převzali policisté, kteří jej vyšetřují jako trestný čin usmrcení z nedbalosti. Pachatel je neznámý,“ řekla Novinkám mluvčí policie Barbora Schneeweissová.

Raft se převrátil v úterý odpoledne na jezu na 75,9. kilometru řeky Sázavy, který je hodnocen jako nebezpečný. Na pomoc šesti lidem z raftu skočil do vody 29letý muž, který pak zmizel pod hladinou. Policisté jej našli po hodině utonulého.

Převrácený raft v Českém Šternberku má druhou oběť, zemřela dívka

Krimi

„Prvotní informace hovořila o tom, že se osobám na raftu nepodařilo vjet do propusti. Následně byli staženi proudem přes jez a skončili pod ním ve vodě. Při příjezdu jednotek k řece Sázavě bylo zjištěno, že svědci události vytáhli některé osoby z vody a o vytažení dalších se pokouší. Hasiči vyprostili z vody zbylé osoby,“ uvedla mluvčí hasičů Tereza Fliegerová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Místo, kde se raft převrátil.

Šest dětí bylo převezeno do nemocnice. Jedna mladistvá dívka v motolské nemocnici následně zemřela. Dalších pět nezletilých je mimo ohrožení života.

Hasiči ve středu upozornili, že je v řekách hodně vody, a některé jezy tak mohou být velmi nebezpečné. „Zvažte prosím, zda máte dostatečné zkušenosti, sledujte aktuální situaci na jezech a řekách, a pokud si nejste jisti, raději vyčkejte na příhodnější dobu,“ sdělila Fliegerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám