Hlavní obsah

Policie vyloučila, že na svátek sv. Barbory někdo schválně podpálil chatu Barborka

– Ostrava
Právo, hon

Policejní vyšetřování vyvrátilo spekulace, že požár chaty Barborka v Jeseníkách, ke kterému došlo ve čtvrtek zrovna na svátek sv. Barbory, někdo založil úmyslně. Podle aktuálních informací oheň způsobila technická závada na sněžné rolbě zaparkované v garáži.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár chaty Barborka

Článek

O posunu ve vyšetřování požáru informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela. „Vyšetřovatelé hasičů a Policie ČR vyloučili spekulace, že by chtěl chatu Barborka někdo úmyslně zapálit a vybral si k tomu navíc svátek svaté Barbory,“ uvedl mluvčí hasičů.

„Předběžná škoda po požáru je stále odhadována na 900 tisíc korun. Největší částku, zhruba 400 tisíc korun, tvoří dvě zničené sněhové rolby v garážích, okolo 100 tisíc uskladněný zahradní nábytek pro letní restauraci a zbývajících asi 400 tisíc korun dvě zničené garáže, dva vyhořelé pokoje a třetí ohněm poškozený pokoj s nutnou výmalbou poloviny interiéru chaty, zasažené kouřem,“ rekapituloval škody mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár chaty Barborka

U požáru oblíbené turistické chaty zasahovalo od čtvrtečního rána sedm jednotek hasičů. Požár dostali hasiči pod kontrolu za necelou hodinu, pak museli rozebírat především stropy a podhledy v garážích, prolévat doutnající zbytky dřeva a vybavení pokojů vodou a vyhledávat termokamerou případná další ohniska.

Požár naštěstí nenapáchal takové škody, aby výrazným způsobem ohrozil přicházející zimní sezónu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám